Vloerisolatie

Een voorbeeld van goede vloerisolatie is de Tonzon vloerisolatie, hierdoor krijgt je lagere stookkosten. Dankzij de passieve vloerverwarming wordt namelijk een comfortabeler woonklimaat bereikt tegen lagere energiekosten. De vloer koelt ‘s nachts minder af. In de ochtend is de kamer sneller opgewarmd. De Bodemfolie zorgt ervoor dat er vanuit de kruipruimtebodem geen vocht meer in de kamer komt. Niet alleen heb je een veel frisser binnenklimaat, maar je hoeft ook minder te ventileren en dat scheelt energiekosten.

Spouwmuurisolatie

Om de meest ideale isolatiewaarde te verkrijgen, kun je kiezen voor isolatie met Aminofoam. Dit isolatiemiddel wordt met name toegepast in lege spouwmuren in woningen van voor 1980. Echter is Aminofoam ook toepasbaar in spouwmuren waarin al minimale isolatie is aangebracht.

Spouwmuurisolatie vormt samen met dakisolatie de grootste besparing op de stookkosten. Voor oudere woningen is een speciaal product ontwikkeld dat er voor zorgt dat de gevel wel kan blijven ademen na het isoleren en elk hoekje en gaatje in de spouw gevuld wordt. Aminofoam is daarom een erg geschikt product en heeft een hele hoge isolatiewaarde. De investering van deze maatregel is vaak al binnen 2 á 3 jaar terugverdiend en bijkomend voordeel is dat het in de zomer de warmte buiten houdt. Wil je weten of Aminofoam in jouw situatie geschikt is om toe te passen en wat de voordelen ervan zijn? Neem dan contact met ons op, zodat wij je van gedegen advies kunnen voorzien.Dakisolatie

Warmte stijgt op en dit gebeurt dus ook in jouw huis. Dit kun je bijvoorbeeld zien als je een heet stuk asfaltweg ziet glinsteren in de zomer. Warmte ontsnapt uit je woning via de muren, vloer, dak en ramen. Maar voor het grootste deel verlies je warmte door het dak, dit is ongeveer 30% van je warmteverlies. Ook als je alleen gebruik maakt van de benedenverdieping en de bovenste verdieping(en) niet warm stookt gaat er warmte verloren door het dak. Verdiepingsvloeren zijn in de meeste gevallen niet geïsoleerd waardoor de warmte hier doorheen gaat om uiteindelijk op de bovenste verdieping door het dak te gaan. Dit kun je voorkomen door dakisolatie toe te passen waardoor de warmte niet meer zo makkelijk door het dak naar buiten gaat.