Thermografie

Met bouwkundige thermografie maakt Lenderink Bouwadvies zonder hak- en breekwerk bouwkundige mankementen inzichtelijk, zoals isolatiegebreken, koudebruggen, luchtlekkages en aanwezig vocht in de constructie.

Bij een energieadvies worden thermografische foto's gemaakt, waarbij direct zichtbaar wordt waar het warmteverlies is. Dit kan door verschillende maatregelen verminderd worden. Bijvoorbeeld door kierdichting, glasisolatie, vloerisolatie , dakisolatie en spouwmuurisolatie .

Kierdichting:

Energie besparen in een tochtig huis valt niet mee. In plaats van de thermostaat een graadje lager te zetten, zal de neiging zijn er een graadje bij te doen omdat het zo koud aanvoelt. Echt comfortabeler wordt het dan niet, maar het gasverbruik gaat wel omhoog. Wat beter helpt is naden en kieren dichtmaken met tochtstrippen, tochtband of ander materiaal. Dat levert een comfortabeler huis op, maar ook minder stookkosten en minder uitstoot!

Glasisolatie:

Door te kiezen voor glasisolatie verliest je woning minder snel warmte. En minder warmteverlies betekent automatisch minder stookkosten. Daarnaast blijft je woning dankzij isolerend glas in de zomer een stuk koeler. Ook dat is een groot voordeel en kan dit jou de nodige kosten schelen. Je hoeft immers minder gebruik te maken van de airconditioning of van ventilatoren.

Isolatieglas biedt naast energiebesparing ook meer comfort in jouw woning. Zo heb je geen last meer van kille ramen die kou afstralen en is er minder tocht in de kamers. Ook zul je minder of zelfs helemaal geen last meer hebben van condens op de ramen en heeft isolatieglas een geluiddempende werking. Zeker wanneer je in een drukke omgeving woont, zul je merken dat je beduidend minder geluidsoverlast zult ervaren. Dit alles leidt tot een verbeterde wooncomfort natuurlijk.