Maatwerkadvies voor woningen en utiliteiten

Energieprestatiecertificaat
Met ingang van 1 januari 2008 is het verplicht bij bouw, verkoop of verhuur van woningen een energieprestatiecertificaat te overleggen. Met het energieprestatiecertificaat krijgt de nieuwe gebruiker vooraf inzicht in het energieverbruik van het gebouw. Deze verplichting vloeit voort uit de Europese Richtlijn energieprestatie van gebouwen, die moet leiden tot verbetering van de energieprestaties van de gebouwen in de Europese Unie.

Woningcorporaties die hun gehele woningbestand willen voorzien van een energielabel hebben uitstel tot 1 januari 2009. Overheidsgebouwen met een publieke functie en groter dan 1.000 m2 moeten het energieprestatiecertificaat zichtbaar bij de voordeur plaatsen voor 1 januari 2009.

Maatwerkadvies

De certificering is verplicht, de maatwerkadviezen zijn optioneel. Het EPA-maatwerkadvies geeft helder inzicht van de huidige energieprestatie en de energiekosten van een gebouw. Lenderink Bouwadvies Zwolle kan breed adviseren bij het kiezen van energiebesparende maatregelen en de terugverdientijden. De energielasten kunnen dalen, het wooncomfort stijgt. Steeds meer huurders zullen positief staan tegenover energie-investeringen als zij daar direct van profiteren.

Strategische beslissingen kunnen uitstekend genomen worden op basis van de energieprestatie van de referentiewoningen. Lenderink Bouwadvies kan met zijn ruime ervaring en door ondersteuning van het energiecertificatensysteem de opdrachtgever uitstekend faciliteren in de vervolgactiviteiten.

Vraag bij ons het Energielabel of Energie Prestatie Advies aan.