BTW regeling woningisolatie per 1-1-2014

Isoleren van woningen

De arbeidskosten bij het energiebesparend isoleren van vloeren, muren en daken bij woningen ouder dan 2 jaar, vallen onder het 6%-tarief. Isolatiemateriaal is bijvoorbeeld glaswol, steenwol en piepschuim. Het gaat hier dus niet om ramen, deuren, kozijnen en beglazing. Ook riet geldt niet als isolatiemateriaal.

Aanbrengen van (isolatie)glas

Vanaf 1 januari 2014 geldt het 6%-tarief ook voor de arbeidskosten bij het aanbrengen van (isolatie)glas.

Voorwaarde is dat de Rc-waarde (de warmteweerstand) van de scheidingsconstructie minimaal voldoet aan de eisen van het Bouwbesluit.

Let op!

Het Bouwbesluit is per 1 april 2012 aangepast. Hierdoor is binnen de branche onduidelijkheid ontstaan wanneer het 6%-tarief mag worden toegepast. U mag het 6%-tarief toepassen als wordt voldaan aan de warmteweerstand die geldt voor bestaande woningen (Rc-waarde 1,3). Dit geldt voor alle hierboven beschreven isolatievormen (vloeren, muren en daken).

Materiaalkosten

Is de waarde van de gebruikte (isolatie)materialen 50% of minder van de totale isolatiewerkzaamheden? Dan vallen de gebruikte materialen ook onder het 6%-tarief. Is deze waarde meer dan 50%? Dan vallen de gebruikte materialen onder het 21%-tarief.

Let op!

Vanaf 1 januari 2014 geldt dat in alle gevallen de gebruikte (isolatie)materialen onder het 21%-tarief vallen. Dus ook in het geval dat de waarde van de gebruikte materialen 50% of minder is van de totale isolatiewerkzaamheden. Dit betekent dat als een isolatiedienst wordt afgerond ná 31 december 2013 het 6%-tarief alleen van toepassing is op de arbeidskosten van de isolatiedienst.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie